Feather Light Horsemanship
Zadelmak maken | Training | Gedragsproblematiek  

Welkom op de website van Feather Light Horsemanship! 


Wat wij doen!

Feather Light Horsemanship is gespecialiseerd in het trainen van paarden voor de beste resultaten, het zadelmak maken van jonge paarden, gedragsproblematiek, jonge paarden/jaarlingen training, grondwerk en angst training. Naast de training voor het paard begeleiden wij ook de eigenaren tijdens het traject, zodat zij de behaalde resultaten kunnen voortzetten.Waar wij voor staan!

De filosofie van Feather Light Horsemanship is om de wereld voor paarden een betere plek te maken en de beste resultaten te behalen met een goede mindset bij het paard. Wij staan ervoor om paarden zo vroeg mogelijk de juiste training te geven, zodat de beste toekomst behaald kan worden, ongeacht de discipline. Wij trainen op basis van respect, vertrouwen, samenwerking en rust waarmee we zorgen dat de paarden met zo min mogelijk spanning kunnen leren. "What they learn with pleasure, they will never forget!" En op deze wijze is geen doel onhaalbaar!Op zoek naar de juiste training voor uw paard?

 

Neem vrijblijvend contact op om uw wensen door te spreken. 

 

Mail: info@feather-light.nl

 

 
Zadel mak maken

Zadelmak maken is geen losstaand proces! Het is veel meer dan slechts het accepteren van het zadel en een ruiter. Het bepaalt de mindset voor de toekomst! Zorg daarom dat je dit proces niet onderschat zodat je voor de rest van het leven als echte partners verder kunnen. Bij Feather Light Horsemanship nemen we tijdens het zadelmak maak proces veel meer mee naast de acceptatie van het zadel en de eerste ritten. Lees en bekijk hier meer over ons speciale zadelmak maak proces


Gedragsproblematiek

Bij Feather Light Horsemanship zijn we gespecialiseerd in het trainen van paarden met gedragsproblematiek. We zijn van mening dat ieder paard een eerlijke nieuwe kans verdiend. Van trailerladen tot onberijdbaar zijn, rijtechnische problemen of problemen in de omgang, van jong tot oud, we zorgen altijd dat het op een goede paardvriendelijke manier wordt opgelost. Omdat problemen niet zomaar ontstaan is het vaak belangrijk dat de eigenaar wordt betrokken bij het proces. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Jonge paarden training

Een goed begin is het halve werk! Ook het proces voorafgaand aan het starten onder het zadel is ontzettend belangrijk voor het verkrijgen van een fijn en werkwillig paard. Ook benieuwd wat een goede start voor uw paard inhoudt? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.


Angst training maar dan goed!

Feather Light Horsemanship komt veel problematiek tegen omtrent angsten en nerveusheid. Het belangrijkste  is dat we de paarden kunnen leren in deze mensenwereld overeind te blijven, door zichzelf te kunnen ontspannen. Leer hoe wij deze paarden leren te ontspannen in situaties waar zij voorheen hard voor weg waren gerend en vraag de training aan. Grondwerk

Bij Feather Light Horsemanship begint alles met grondwerk. Door op de grond een goede basis te leggen worden de stappen voor het paard begrijpbaar en kunnen zij met minder stress veel meer bereiken. Met het grondwerk leggen we de basis voor vertrouwen, leren we ze te wijken voor fysieke druk en onze lichaamstaal te begrijpen. We leren ze te ontspannen in moeilijke situaties en zacht te blijven in het lichaam, waardoor oefeningen veel fijner worden.Alleen de beste faciliteiten

Bij Feather Light Horsemanship krijgt uw paard alleen de beste zorg. We beschikken over een prachtige locatie met alle benodigde faciliteiten om uw paard juist op te leiden. We dragen de zorg met grote verantwoordelijkheid, zodat u uw paard in vertrouwen bij ons kunt laten. We geven ze naast de beste zorg ook de verdiende liefde!
Contact

 

Yvet Blokesch & Maik Herngreen

 

info@feather-light.nl
06 - 33 00 34 71

 

De Doornbos 1
8191NJ Wapenveld
Nederland