Feather Light Horsemanship
Zadelmak maken | Training | Gedragsproblematiek  

 Horsemanship
 
Waarom is grondwerk zo belangrijk?

Grondwerk is de belangrijkste basis voor de relatie tussen jou en je paard. Gaat het op de grond niet goed? Dan moet je de stap in het zadel nog niet maken! 

Paarden werken onderling alleen aan hun relatie op de grond. Hier komt hun natuurlijke gedrag naar boven en wordt bepaald wat de plek van ieder paard in de kudde is. Deze eerste stap mag niet ontbreken in onze samenwerking met onze paarden. Door op de grond te werken wordt duidelijk welke positie je inneemt ten opzichte van je paard. Leiderschap wordt hier bepaald, en dus ook vertrouwen en samenwerking komen hier tot stand. Vanuit een goede basis kun je lichter trainen en problemen voorkomen. Dit heeft effect op alle aspecten die je met je paard wil gaan uitvoeren. 

Door grondwerk kun je je paard beter gaan begrijpen. Het is van belang om te gaan herkennen wat de signalen die je paard je geeft betekenen, en hier goed op te kunnen reageren. Wil je meer weten over de signalen die jou paard je afgeeft of interessante oefeningen krijgen om op de grond de basis te leggen voor een goede relatie tussen jou en je paard? Maak dan nu een afspraak voor een les! 


Wat is een goede training op de grond?

Een goede training start altijd op de grond. Welk doel je ook wilt behalen, in het zadel, voor een wedstrijd: een goede start bepaalt de rest. Dit contact begint al op het moment dat je in het gezichtsveld van je paard bent. Het is belangrijk je bewust te zijn van dit moment en hier accuraat mee om te gaan om geen ongewenste signalen aan je paard af te geven. Grondwerk is er in vele vormen. Feather Light Horsemanship heeft zich verdiept in de aanpak volgens de oudste en beste grondleggers in het werken met paarden: Ray Hunt, Bill en Tom Dorrance en Buck Brannaman. Zij werken met rust, gevoel, respect, en een taal die de paarden begrijpen vanuit hun natuurlijke gedrag om zo respect, vertrouwen en leiderschap te verkrijgen. 

    *** True Horsemanship through feel  ***

Een paard leert door rust. In de kudde zijn zij continue op zoek naar rust en het liefst geven zij het leiderschap uit handen. Dit gebeurt enkel en alleen op het moment dat ze de leider volledig vertrouwen. Er zijn paarden die makkelijker vertrouwen en het leiderschap snel uit handen geven, maar er zijn ook paarden die wantrouwen, of die zelf een betere leider denken te zijn. Het is belangrijk om inzicht te verkrijgen in de manieren waarop je paard je laat zien wat voor een paard hij is, en te weten hoe je hiermee om moet gaan. Ieder paard is op zich al verschillend, maar ze zijn tevens ook verschillend in wisselende situaties. Leer te herkennen wat jou paard op elk moment nodig heeft en bied hem die rust waar hij naar op zoek is.